Басейни

Проектиране и дизайн

Проекто-дизайна на басейна отговаря на вашите желанията за форма, размер, дълбочина и точното разположение при дадените възможности на свободното пространство. Работата ни е винаги в съответствие с нормативните изисквания. Проектирането е важно, защото от него зависи здравината на вашия басейн. На този етап отчитаме свойствата на почвата/основата, определят се и всички други фактори, свързани със спецификата на местоположението и предназначението на басейна.


Строителство

Стабилната конструкция и дълголетието са основно изискване за качество. Предлагаме различни варианти на басейни, при които новите технологии дават възможност за гъвкавост при избора на конструкцията и времето за изпълнение. Така ние успявме да отговорим на различните ви вкусове и нужди. Все пак, при възможност, винаги съветваме да изберете монолитен басейн с бетонно корито, защото това със сигурност е изборът на професионалистите. При монолитните басейни няма ограничение във форма или размер, правят се изцяло по желание на клиента.

При изграждане на частен басейн, вместо монолитен може да бъде монтиран модулен басейн. Този вид басейни се изграждат от метална конструкция, а вътрешната обвивка е от UV-защитено и студоустойчиво PVC фолио. Те могат да бъдат вкопани или да се монтират надземно. При модулните басейни има ограничение в размерите и формите им – правоъгълни, кръгли, овални или бъбрековидни.


Обадете ни се и ще се радваме да ви дадем професионалното си мнение и да ви помогнем да вземете решиние кой вариант пасва най-добре на възможностите и желанията ви.

Съдържание Пишете ни

Видове филтрация

Филтрацията на басейна може да бъде хоризонтална, вертикална или смесена.

При хоризонталната филтрация нивото на водата е 15 - 20см под борда. Използват се скимери, които са разположени по стените на басейна. Те засмукват точно определено количество вода, което преминава към филтърната инсталация, там тя се пречиства и посредством дюзи разположени на срещуположните стени на басейна пречистената вода се връща в басейна.

При вертикалната филтрация водното ниво съвпада с нивото на стените на басейна. Такива басейни са доста красиви, създавайки впечатление за водна феерия. Водата от басейна прелива в преливник, разположен по обиколката на басейна и се влива в буферен резервоар. От там преминава към филтърната инсталация, пречиства се и посредством дюзи разположени на дъното се връща в басейна.

Съдържание Пишете ни

Поддръжка на басейна

Ние в Би Ес Пулс и СПА се грижим за цялостната поддръжка на вашия басейн като безкомпромисно следваме най-високите утвърдени европейски стандарти.

В нашите услуги влизат шоково третиране и дезинфекция на водата, механчно почистване на стените и техническа профилактика на оборудването на вашия басейн.

За вашето удобство, ние предлагаме и доставяме до вашата врата, всички необходими продукти и препарати за поддръжката на вашия басейн.

Съдържание Пишете ни

Как да определя цената на своя басейн?

 1. Скимер
 2. Дънен сифон
 3. Вливна дюза
 4. Подводен прожектор
 5. Електрическо табло
 6. Стълба
 7. Душ
 8. Топлообменник
 9. Пясъчен филтър
 10. Филтрационна помпа
 11. Робот за почистване
 12. Солна електролиза
 13. UV Лампа
 14. Poolstation
 15. Покривало
 16. Облицовка

Има няколко фактора, които са ключови за определяне цената на един басейн:


Схема на елементите и оборудването за плувен басейн

Схемата представя примерен басейн с хоризонтална филтрираща система, при която водата се извежда чрез скимери. Може да прочетете за видовете филтрация тук.

На схемата виждате основните елементи за изграждането и функционирането на един басейн. Изборът на всеки един от тях е строго индивидуален, затова щом споделите своите желания и предпочитания, както и особеностите на местоположението, ние с радост ще изготвим персонална оферта за вашия неповторим басейн.

Съдържание Пишете ни

Пускане на басейна в експлоатация

Съдържание Пишете ни

Поддръжка на водата

Съдържание Пишете ни

Зазимяване на басейна

Зазимяването е важен детайл от поддръжката на басейна. Правилното му изпълнение удължава нормалното функциониране на басейна и запазва добрия външен вид за по-дълго време. Основната цел е предпазването на конструкцията и облицовката при замръзването на водата през зимата. Ледът упражнява огромен натиск върху стените на басейна и е възможно да предизвика появата на пукнатини, а те от своя страна нарушават и целостта на керамичната облицовка.

Когато активният сезон приключи, продължете програмата за поддържане на водата, докато температурата на водата падне под 15 градуса (Целзий).

Съдържание Пишете ни

Зазимяване на филтрационната система на басейна:

Съдържание Пишете ни

Ремонт

Една от услугите, които предлагаме, е ремонт на басейни с различна сложност – от малки козметични ремонти до цялостно реновиране.

Когато се наложат ремонтни дейности, първо се диагностицира, после планира. Същинският ремонт може да включва демонтаж на старото оборудване, отстраняване на пукнатини в бетоновото корито на басейна, отстраняване на стара хидроизолация, следи от предишни ремонти, старателно почистване на всички повърхности, които ще се обработват. Накрая са възстановителните работи.

Съвет от нас:
За да не се стига до сериозни ремонти, веднъж годишно правете професионална диагностика на вашия басейн.

Съдържание Пишете ни