Басейни

Проектиране и дизайн

Проекто-дизайна на басейна отговаря на вашите желанията за форма, размер, дълбочина и точното разположение при дадените възможности на свободното пространство. Работата ни е винаги в съответствие с нормативните изисквания. Проектирането е важно, защото от него зависи здравината на вашия басейн. На този етап отчитаме свойствата на почвата/основата, определят се и всички други фактори, свързани със спецификата на местоположението и предназначението на басейна.

Planning and design a pool

Строителство

Стабилната конструкция и дълголетието са основно изискване за качество. Предлагаме различни варианти на басейни, при които новите технологии дават възможност за гъвкавост при избора на конструкцията и времето за изпълнение. Така ние успяваме да отговорим на различните ви вкусове и нужди. Все пак, при възможност, винаги съветваме да изберете монолитен басейн с бетонно корито, защото това със сигурност е изборът на професионалистите. При монолитните басейни няма ограничение във форма или размер, правят се изцяло по желание на клиента.

При изграждане на частен басейн, вместо монолитен може да бъде монтиран модулен басейн. Този вид басейни се изграждат от метална конструкция, а вътрешната обвивка е от UV-защитено и студоустойчиво PVC фолио. Те могат да бъдат вкопани или да се монтират надземно. При модулните басейни има ограничение в размерите и формите им.

Обадете ни се и ще се радваме да ви помогнем да вземете решение, кой вариант пасва най-добре на възможностите и желанията ви.


Съдържание Пишете ни

Видове филтрация

Филтрацията на басейна може да бъде хоризонтална, вертикална или смесена.

При хоризонталната филтрация нивото на водата е 15-20см под борда. Използват се скимери, които са разположени по стените на басейна. Те засмукват точно определено количество вода, което преминава към филтърната инсталация, там тя се пречиства и посредством дюзи разположени на срещуположните стени на басейна пречистената вода се връща в басейна.

При вертикалната филтрация водното ниво съвпада с нивото на стените на басейна. Такива басейни са доста красиви, създавайки впечатление за водна феерия. Водата от басейна прелива в преливник, разположен по обиколката на басейна и се влива в буферен резервоар. От там преминава към филтърната инсталация, пречиства се и посредством дюзи разположени на дъното се връща в басейна.

Съдържание Пишете ни

Поддръжка на басейна

Ние в Би Ес Пулс и СПА се грижим за цялостната поддръжка на вашия басейн като безкомпромисно следваме най-високите утвърдени европейски стандарти.

Можем да го почистим, да направим профилактика на филтърната система и ако се появят неизправности – да ги отстраним своевременно. Ние можем да направим всичко това за вашия басейн. Обърнете се към нас и ние ще подготвим за вас оферта за поддръжка, включваща препарати, профилактика, тестове на pH и механично почистване на вашия басейна.

За вашето удобство, ние предлагаме и доставяме до вашата врата, всички необходими продукти и препарати за поддръжката на вашия басейн.

Съдържание Пишете ни

Как да определя цената на своя басейн?

 1. Скимер
 2. Дънен сифон
 3. Вливна дюза
 4. Подводен прожектор
 5. Електрическо табло
 6. Стълба
 7. Душ
 8. Топлообменник
 9. Пясъчен филтър
 10. Филтрационна помпа
 11. Робот за почистване
 12. Солна електролиза
 13. UV Лампа
 14. Poolstation
 15. Покривало
 16. Облицовка

Има няколко фактора, които са ключови за определяне цената на един басейн:


Схема на елементите и оборудването за плувен басейн

Схемата представя примерен басейн с хоризонтална филтрираща система, при която водата се извежда чрез скимери.

На схемата виждате основните елементи за изграждането и функционирането на един басейн. Изборът на всеки един от тях е строго индивидуален, затова щом споделите своите желания и предпочитания, както и особеностите на местоположението, ние с радост ще изготвим персонална оферта за вашия неповторим басейн.

Съдържание Пишете ни

Пускане в експлоатация

Желателно е басейнът да се изпразни и да се почиства с СТХ 51 „анти калций“. След това се пълни с вода и се извършва шоково хлориране с СТХ 200/GR или СТХ 300, добавени директно в скимерите или компенсаторния резервоар.

За да бъде завършено първоначалното третиране, се добавя препарат против водорасли „Алгецид“ СТХ 500/S или „Алгецид с изсветлител“ СТХ 60.

Ако вашият басейн се пълни за повече от 1 ден, се препоръчва пропорционално добавяне на препаратите, за да се избегне развитието на водорасли.

Важно е да се проверява нивото на рН в басейна и ако е необходимо да се регулира в границите 7,2-7,6 с помощта на СТХ 10 (рН „-„) или СТХ 20 (рН „+“).

Съдържание Пишете ни

Поддръжка на водата

Ние предлагаме различни варианти на поддръжка на водата във вашия басейн, които са съобпазени с личните ви предпочитания. Обърнете се към нас за оферта или съвет как да се грижите най-добре за своя басейн.

Подготвянето на вашия външен басейн за зимата е важен етап от поддръжката. Ние се грижим вашият басейн да бъде професионално зазимен, за да се избегнат неблагоприятните последици от ниските температури през зимата.

Съдържание Пишете ни

Зазимяване на басейна

Подготвянето на вашия външен басейн за зимата е важен етап от поддръжката. Ние се грижим вашият басейн да бъде професионално зазимен, за да се избегнат неблагоприятните последици от ниските температури през зимата.

Правилното изпълнение на този етап от поддръжката, удължава живота и подобрява нормалното функциониране на басейна, запазва добрия му външен вид за по-дълго време. Основната цел е предпазването на конструкцията и облицовката при замръзването на водата през зимата.

Когато активният сезон приключи, програмата за поддържане на водата продължава докато температурата на водата падне под 15º С. Тогава басейнът трябва да бъде зазимен и да се извършат следните процедури:

Съдържание Пишете ни

Зазимяване на филтрационната си система

Подготвянето на филтрационната система на вашия басейн за зимата също е един от важните етапи на поддръжката. Ние можем да се погрижим за това вместо вас, за да се удължи живота на оборудването, което филтрира водата във вашия басейн.

Когато активният сезон приключи, басейнът трябва да бъде зазимен, а заедно с това се извършат спициални грижи за филтриращата система. Обърнете се към нас за професионелно зазимяване или следвайте нашите

СЪВЕТИ:

Съдържание Пишете ни

Ремонт

Една от услугите, които предлагаме, е ремонт на басейни с различна сложност – от малки козметични ремонти до цялостно реновиране.

Когато се наложат ремонтни дейности, първо се диагностицира, после планира. Същинският ремонт може да включва демонтаж на старото оборудване, отстраняване на пукнатини в бетоновото корито на басейна, отстраняване на стара хидроизолация, следи от предишни ремонти, старателно почистване на всички повърхности, които ще се обработват. Накрая са възстановителните работи.

Съвет от нас:

За да не се стига до сериозни ремонти, веднъж годишно правете професионална диагностика на вашия басейн.

Съдържание Пишете ни